Stamtræ
Maren Jensdatter
Født: Maren Jensdatter, ca. 1610
Død: 10. juli 1694, Gislev Præstegaard, Svendborg Amt.
Begravet: 17. juli 1694, Gislev Kirkegaard, Svendborg Amt.
Gift 1642 med Præst Broder Brodersen Riisbrich
Maren Jensdatter, født 1610, død 10. Juli 1694 Gislev Præstegaard, Gislev sogn, Gudme Herred, Svendborg Amt, begravet 17-Juli-1694 Gislev sogn. Hun blev Enke 1674, og i forbindelse med skiftet efter Broder skulle dennes tilgodehavender indkasseres. Hjælpepræsten Hans Allesen, der efter Broders død blev Sognepræst i Gislev Kirke, optrådte som Sagsøger paa egne og Medarvingers Vegne, hvilket viste, at han agtede at blive medlem af familien, som det ogsaa var aftalt. Uvist af hvilken grund kom det imidlertid ikke til at gaa saadan.
Maren synes just ikke at have været den mildeste kvinde, i det mindste havde hun en slem Mund, og Hans Allesen var vist ikke saadan at kue. Endnu 1676 var han ikke blevet gift med en af døtrene, men laa tværtimod i aaben fejde med Præsteenken Maren, der forsøgte at gøre ham megen skade, og det var slet ikke saa lidt. Maren og Hr. Broders stod i høj gunst hos Patronessen Fru Margrethe Rammel og kom ofte til Lykkesholm. Ved et af disse besøg kom de til at tale om et lokket Kvindfolk Karen Christensdatter. Patronessen fik da af Maren et lille vink om, at denne skulle passe godt paa Skjøgen, thi det var Præsteenken bekjendt, at Hr. Hans Allesen allerede havde bestilt den Vogn, der skulde bortføre hende. Denne historie gav Patronessen videre til sin mand Erik Sehested, hvor Hans Allesen i forvejen var faldet i unaade, og denne forsøgte nu at tvinge Hans Allesen fra kaldet til Gislev Kirke. Sagen kom for Provsteretten 1677, vistnok i Juli maaned, og fik også et lille efterspil den 5. sep. samme aar ved Vindinge Herredsthing. Om afgørelserne er skrevet: Ganske vist lykkedes det Herskabet at faa Hans Allesen afsat, men deres Ære, der gik dem til Haande dermed, kan vist næppe siges at have vundet ved denne Bedrift. Et andet sted siges: Der vare de, som mente, [at afsættelsen skete] mere af Had end af virkelig Brøde.
Efter denne afskedigelse blev Jens Rasmussen Sognepræst i Gislev, og han blev gift med Broders og Marens yngste datter, Birgitte Brodersdatter Riisbrich. Om Marens død 1694 skrev Biskop Jens Bircherod i sin dagbog: Døde i Gislef Præstegaard i Fyen min Moders Farbroder-Kone Maren Jensdatter, Sal. Hr. Broder Brodersen Risbrichs, fordum Sognepræstis ibid., Efterleverske, anno ætatis 80. [kirkebogen siger 84½ år].